fredag den 7. september 2007

Lan Kwai Fong - here we come

Så er det snart anden uge på CityU og den første uge med egentlig undervisning. Vi har dog fortsat mulighed for at tilmelde og framelde os fag i denne periode, så alle starter i et relativt lavt gear. Det betyder dog, at der er tid til andre aktiviteter som f.eks. at stifte bekendskab med Hong Kongs natteliv.

Det er allerede blevet en tradition (ligesom det vist har været alle de andre år), at de udvekslingsstuderende mødes hver aften på en græsplæne uden for vores campus-område, for at møde de andre og ligesom finde ud af hvad natten bringer. Jeg har mødt nogle ret fede personligheder, bl.a. en gut fra Estland, nogle svenskere og normænd, og et par stykker fra selve Kina, plus en masse andre.

Første store aften i byen var forrige onsdag. Reglen i HK er at onsdag er ladies night, dvs. gratis indgang og gratis drinks. Dog er der en bar, der har gjort sidste onsdag i måneden til boys night, så det var selvfølgelig dér vi skulle hen. Det skal lige siges at stedet bliver en bøssebar kl. 01, men det var selvfølgelig bare tidspunket for at drage videre i byen.

I det centrale HK ligger i bydel der hedder Lan Kwai Fong, der fungerer som et kæmpe Jomfru Ane Gade med en masse barer og diskoteker. Her er altid fest, og fordi det er så varmt vrimler det med glade og fulde mennesker på gaderne mellem barerne. Stemningen er i top, men det er priserne desværre også. 70 HKD for en øl kan slå bunden ud af selv den tungeste studiepung på et eller andet tidspunkt. Desuden er det her alle vesterlændinge mødes og hænger ud om natten, så der er begrænset med lokale kinesere. Jeg tror stedet i det lange løb bliver kedeligt og vi har da også allerede fundet nogle rimelig fede klubber i sidegaderne, men priserne er dog de samme.

Et lidt billigere, men også mere lusket område er Wan Chai. Her koster en øl pludselig kun ned til 20 HKD og der er masser kinesere, de fleste er bare ludere. Dem er der i øvrigt også masser af i Lan Kwai Fong, de er bare lidt mere ”skjulte”. Det er lidt klamt at se en fed gammel vestlig forretningsmand føre sig frem foran nogle små kinesertøser, der kun er der pga. hans pengepung.

Generelt er der en god stemning og jeg har ikke set mange skænderier eller slåskampe hernede, men tror heller ikke det ligger til deres natur. Vi er da godt nok blevet smidt ud af et par barer allerede, men det har der være andre grunde til... Generelt er den del af HK’s byliv vi indtil videre har stiftet bekendskab med helt i top, tilgengæld kan taxaturen hjem til CityU hurtig blive en dyr fornøjelse. Metroen lukker ned kl.01, så taxa er den eneste mulighed for at komme hjem, og indtil nu har turen kostet mellem 90 og 190 HDK. De prøver virkelig at snyde når de kan, og et udbredt trick er åbenbart at sige, at den ene af de to tunneler under bugten er lukket, så de bliver nødt til at tage den store omvej for at komme hjem. Nogle af de andre danskere havde den vildeste diskussion med en taxachauffør der prøvede at snyde dem. Det skulle vist have været meget underholdende.

I aften skal jeg til danskerfest med de andre fra CBS. Planen er at vi skal mødes og have noget mad hvorefter vi nok tager i byen indtil der er fodbold kl.03 lokal tid. Her skal vi så mødes med nogle af svenskerne hernede, så vi har nogle at håne, når (ikke hvis) vi tæver dem i aften.

Det må vist være alt for denne gang, håber I hygger jer derhjemme...

Ingen kommentarer: